Dijous, 19 de Setembre de 2019 - Edició 420
La República

Una parella de Formiguera denuncia la catalanofòbia de la Guàrdia Civil a la frontera amb Andorra

“Ens van retreure l’adhesiu amb la bandera catalana a la matrícula i ens van demanar que el retiréssim”, han explicat

Redacció
Redacció 05/06/2019
Una matrícula francesa amb la bandera catalana/ Radio France - Sébastien Berriot

“La Guàrdia Civil no vol veure una bandera catalana a les matrícules franceses”. Així ha titulat el diari ‘France Bleu‘ una notícia sobre l’actitud amb la qual tracta aquest cos de la policia espanyola als conductors de la Catalunya Nord que expressen d’aquesta manera la seva catalanitat, explicant concretament el cas d’una parella de Formiguera (Pirineus Orientals) a la frontera de la Seu d’Urgell amb Andorra.

Segons relata el mitjà, molts ciutadans d’aquesta zona han afegit darrerament una bandera catalana a les seves matrícules i això no ha agradat a les autoritats espanyoles, que es dediquen des de fa anys a controlar-les i obliguen a retirar-les. En el cas de la parella de Formiguera, la setmana passada, ambdós asseguren que la Guàrdia Civil els va obligar a parar per dur a la matrícula el número 66, una bandera catalana i la frase en francès “Pays Catalan”.

“El que els interessava era clarament la matrícula. L’agent ens va retreure l’adhesiu amb la bandera catalana i ens va demanar que el retiréssim”, ha explicat Gilbert a ‘France Bleu’. “No vaig estar d’acord i em vaig enfadar, però el funcionari de la Guàrdia Civil semblava tan furiós que vaig decidir fer-ho”, ha afegit Colette, que també ha explicat que després que la policia espanyola s’apoderés de la seva documentació i els retingués durant una hora van denunciar-los per manca de respecte a l’autoritat.

“És inadmissible. M’ho vaig prendre com un cop a la meva identitat catalana. Enmig del conflicte amb els independentistes, aquest incident és encara una prova que Espanya no és un país de llibertat i democràcia. La Guàrdia Civil ha fet de l’anticatalanisme una prioritat”, conclou la parella. Contactats pel mitjà que avança la notícia, la Guàrdia Civil s’ha justificat dient que aquestes matrícules no s’ajusten al reglament.

Relacionats