Dimecres, 21 d'Agost de 2019 - Edició 391
La República

Una estudiant de la URV denuncia que no li van deixar fer un examen en català

Segons informa El Punt, una estudiant de màster de la Universitat Rovira i Virgili denuncia que no li van deixar fer l’examen d’una assignatura en català. Dijous, l’estudiant va fer pública la seva queixa pel fet que les úniques dues llengües en què es permet fer l’examen siguin el castellà i l’anglès, ignorant així l’oficialitat del català. Juntament amb aquesta queixa, també va denunciar el fet que no es pugui escollir el català com a llengua per cursar una assignatura obligatòria en tots els màsters d’Orientació professional i ciutadania, ‘quan hi ha vuit opcions per fer-la’. El problema, a més, creix en dimensió perquè al dossier d’aquesta assignatura hi diu que ‘l’avaluació es podrà fer en català, castellà i anglès’.

Redacció
Redacció 13/02/2010

L’estudiant creu que la raó d’aquesta negativa és ‘que als màsters hi ha molts estudiants d’Erasmus’. En aquest sentit, reconeix positiu que s’aposti per l’anglès, tot i que això no comporta ‘que la gent d’aquí pugui triar fer l’examen en català’, ha assegurat l’estudiant, que prèviament havia cursat filologia catalana en aquesta mateixa universitat.

Com que no va voler fer l’examen, el professor li va demanar un treball ‘que m’ha portat molt més temps i feina que no pas la prova, que en vint minuts podies enllestir’ ha apuntat. Així llavors, reprova que la solució a fer l’examen en català ‘sigui fer un exercici més costós’.

La jove ha lliurat una carta en què denuncia els fets a diversos òrgans de la Universitat. Deixa constància així de que ‘s’han de prendre mesures’ perquè aquest assumpte ‘no és normal’. Explica que la resta d’alumnes de l’assignatura i del seu grup van decidir fer l’examen en castellà, tot i que personalment va trobar més just ‘fer un treball més difícil’ i poder així adreçar aquesta queixa al centre universitari perquè ‘si ningú no es queixa, el problema no se solucionarà mai’.

La URV estudiarà el cas
Per la seva banda, des de la Universitat Rovira i Virgili han assegurat que estudiaran el cas per veure si s’ha comès algun error i que, en cas que sigui així, prendran mesures. Des de l’escola de postgrau també enviaran un correu a l’estudiant per demanar-li disculpes i per dir-li que parlaran amb totes les parts implicades i analitzaran el procés.

Relacionats