Dilluns, 19 d'Agost de 2019 - Edició 389
La República

Un projecte internacional vol incentivar la implicació ciutadana en la gestió dels incendis forestals

ACN Barcelona.-El projecte internacional PyroLife formarà experts per l’impuls d’un canvi de model en la gestió d’incendis que minimitzi el risc de grans focs descontrolats i compti amb amb més […]

Avatar
Agències 14/08/2019

ACN Barcelona.-El projecte internacional PyroLife formarà experts per l’impuls d’un canvi de model en la gestió d’incendis que minimitzi el risc de grans focs descontrolats i compti amb amb més participació ciutadana. S’intercanviaran coneixements entre el nord d’Europa, més habituat a la gestió d’inundacions, i el sud del continent, més propens als incendis, amb aportacions del Canadà, els Estats Units i Nova Zelanda. Amb un pressupost de més de quatre milions d’euros, experts de 21 organitzacions de catorze països treballaran conjuntament. Entre aquestes entitats hi ha la UOC, que abordarà la necessitat d’una comunicació inclusiva del risc a la ciutadania i la participació comunitària en la gestió dels focs. Per això estudiarà la comunicació de riscos d’incendis per a grups en situació de vulnerabilitat, com són les persones amb diversitat funcional, dificultats econòmiques, els migrants, la gent gran, els joves o els pobles indígenes.

Els investigadors de la UOC també analitzaran estratègies efectives per a involucrar les comunitats en risc en la preparació contra els incendis, especialment les identificades pel Marc de Sendai per a la reducció del risc de desastres (2015-2030), impulsat per l’ONU durant la conferència mundial d’aquest àmbit celebrada a la localitat japonesa que li dona nom.

Relacionats