Dilluns, 17 de Juny de 2019 - Edició 326
La República

Un articulista de La Vanguardia li marca un gol a Màrius Carol

L’articulista de ‘La Vanguardia’, Luís Racionero, ha publicat un text que sembla haver-se saltat el filtre del seu director, Màrius Carol. Sota el títol ‘Andalusia o les hespèrides’, Racionero parla […]

Redacció
Redacció 14/12/2018
Màrius Carol, en una imatge d'arxiu

L’articulista de ‘La Vanguardia’, Luís Racionero, ha publicat un text que sembla haver-se saltat el filtre del seu director, Màrius Carol. Sota el títol ‘Andalusia o les hespèrides’, Racionero parla del sud de l’Estat espanyol com un territori on els vots han estat “comprats” durant dècades per les “subvencions de diversos tipus: peonades, jubilacions, carreteres, AVE…” del PSOE. Segons ell, el partit de Susana Díaz ha mantingut (fins fa poc) el seu poder gràcies al favor d’una “desaforada i creixent multitud d’empleats públics” i ho ha fet “amb els diners públics -és a dir, nostres-, amb els de tots”.

En aquest sentit, afegeix: “Portem quaranta anys de democràcia subvencionant-los amb fons europeus i espanyols -o sigui, Catalunya, València i Mallorca- i el que s’ha produït és un nivell d’atur altíssim i una continuació de la vida ociosa, morigerada i sàvia de l’andalús fidel al seu ‘ideal vegetatiu'”. I és que l’articulista es refereix en diverses ocasions a “l’ideal vegetatiu que defineix el caràcter de l’andalús”, citant al filòsof madrileny José Ortega y Gasset per atribuir-li a l’andalús un caràcter “gandul” i “mandrós”.

Acaba, però, matisant les seves paraules per dir que no creu que la qüestió “pugui ser despatxada amb lleugeresa” perquè “a Catalunya tenim proves del caràcter abnegat i laboriós dels andalusos que van arribar aquí”.

Relacionats