Dimarts, 23 de Juliol de 2019 - Edició 362
La República

Tres instituts mallorquins desafien l’unionisme i la caverna els ataca

El sentiment de germanor per la lluita de la llibertat de Catalunya que es viu des de les Illes Balears no és menor. Avui us posem tres exemples de tres […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 04/10/2018
IES Sineu, Mallorca

El sentiment de germanor per la lluita de la llibertat de Catalunya que es viu des de les Illes Balears no és menor. Avui us posem tres exemples de tres instituts de Mallorca que han desafiat l’unionisme fent ús de la seva llibertat d’expressió sabent que serien la diana dels atacs de la premsa del règim, tal com ha passat. El Mundo, ABC i altres mitjans han carregat contra els centres educatius pel sol fet de practicar la llibertat d’expressió.

El centre d’ensenyament secundari de Sineu ha penjat banderes catalanes i s’han col·locat cartells reivindicatius amb textos com “ni oblit ni perdó” o “els Borbons són uns lladres” parafrasejant el raper Valtonyc, exiliat per evitar la presó per les seves lletres.

D’altra banda, a l’IES Marratxí hi van aparèixer també cartells catalanistes i signats per “Alumnes de l’IES Sineu per la llibertat”. Malgrat les pressions, el centre no els ha retirat i ha donat el seu vistiplau.

D’una manera més ferma, al voltant de les 10 del matí, els alumnes d’ESO de l’IES Felanitx es van reunir al pati i pel megàfon es va defensar el referèndum de l’1-O català. El manifest es va poder escoltar des del carrer.

 

Relacionats