Dijous, 23 de Maig de 2019 - Edició 301
La República

Trapero: “La jutge ens va exigir actuar amb paciència, contenció i pau social”

Josep Lluís ha explicat que la jutge va exigir com els Mossos d’Esquadra, abans i durant l’1 d’octubre, havien d’actuar amb “paciència, contenció i garantint la pau social”. A preguntes […]

Aleix Ramirez Morlans
Aleix Ramirez Morlans 14/03/2019
Josep Lluís Trapero, durant la seva declaració al Tribunal Suprem / ACN

Josep Lluís ha explicat que la jutge va exigir com els Mossos d’Esquadra, abans i durant l’1 d’octubre, havien d’actuar amb “paciència, contenció i garantint la pau social”. A preguntes del fiscal Javier Zaragoza, Trapero ha recordat que les ordres judicials prèvies a la jornada del referèndum de l’1 d’octubre “no permetien tancar els col·legis on s’estaven celebrant activitats”.

El Major ha insistit que va comunicar a Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Joaquim Forn, entre altres, que hi havia la previsió de com “uns dos milions de persones tenien la voluntat de fer alguna cosa” i a la vegada “15.000 policies havien de complir una ordre judicial”. En aquest punt, el jutge Manuel Marchena ha interromput l’interrogatori del fiscal i ha prohibit més preguntes a Trapero sobre les reunions amb els membres del Govern.

Pel que fa al relat de la violència, els Major ha afirmat que el 28 de setembre es va fer arribar un informe al Govern, on es dibuixava “una resistència passiva a les actuacions policials, previsible en algunes zones”. Javier Zaragoza ha preguntat a Trapero si el document feia referència als CDR, fet que ha negat de manera contundent el policia.

Relacionats