Dilluns, 23 de Setembre de 2019 - Edició 424
La República

Torra celebra que Catalunya ha viscut un període de “gran bonança econòmica” coincidint amb el procés independentista

El president de la Cambra de Terrassa li reclama “estabilitat política” i mesures “integradores” més enllà de la causa sobiranista

Avatar
Agències 12/07/2019
Quim Torra, president de la Generalitat / Junts per Catalunya

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha lloat aquest dijous al vespre l’evolució econòmica de Catalunya dels darrers anys, tot celebrant que hi ha hagut un període de “gran bonança econòmica” coincidint amb el procés independentista. Torra ho ha dit durant la gala d’entrega dels premis Cambra de Terrassa, en què ha destacat la “reactivació” que ha fet l’economia catalana davant “una situació política anormal”. Al seu torn, però, el president de la Cambra de Terrassa, Ramon Talamàs, ha retret a Torra l’activitat del Govern centrada en el procés sobiranista. “Convindria una estabilitat política que certament no tenim”, ha lamentat Talamàs, que també ha demanat al president que impulsi “polítiques integradores que encarin realitats imprescindibles d’abordar”.

Torra ha definit Catalunya com un “país madur que afronta una situació molt complicada”, si bé ha destacat que les xifres de són “excel•lents” i “demostren que l’economia catalana va bé”. “Certament no podem saber que hauria passat si el nostre país políticament hagués agafat una altra orientació els últims anys, però sí sabem que un període de gran bonança econòmica ha passat en el mateix moment que el país s’ha plantejat decidir el seu futur lliurement”, ha afegit.

Relacionats