Dimarts, 17 de Setembre de 2019 - Edició 418
La República

Tintin a Barcelona

Hi ha més còmics internacionals sobre Catalunya dels que ens pensem. Fa unes setmanes parlàvem de la visita dels personatges Disney a Barcelona, i avui us mostrem el còmic Tintín […]

Redacció
Redacció 18/03/2008

Hi ha més còmics internacionals sobre Catalunya dels que ens pensem. Fa unes setmanes parlàvem de la visita dels personatges Disney a Barcelona, i avui us mostrem el còmic Tintín a Barcelona. Pirata, per descomptat.

Tal i com ens explica Jordi Riera, Tintin a Barcelona és una edició pirata no signada que es va vendre a alguns indrets de la ciutat cap a mitjans dels anys vuitanta del segle passat. Tintín va ajudar a molts catalans nascuts durant el franquisme a fer les primeres passes per llegir en català. Massagran coprotagonista de l’historia era el personatge de mes èxit en el còmic en català dels vuitanta.Al còmic pirata també hi apareixen personatges de  Robert Crumb, Mique Beltran, Lee Falk (Phantom), Gilbert Shelton (Freak Brothers), Milo Manara, Elie Segar (Olivia de Popeye) hi surten en un moment o altre.

L’objectiu del viatge de Tintín es ajudar a Massagran a garantir la seguretat del tresor de la corona de Syldàvia que s’exposa a Barcelona. En la ciutat preolimpica passaran diverses aventures fins a l’enfrontament amb una secta d’homes gat que viuen a les catacumbes de Barcelona. Hi han diversos moments divertits que culminen amb un Tintín transvestit fent passes de ball. El nivell gràfic es molt bàsic i senzill, amb alguns dibuixos agafats directament de l’original tintinià.

La majoria de vegades els personatges no tenen el suport de un fons treballat. Quan surten els monuments barcelonins estan molt més detallats gràficament. En conjunt no deixa de ser una parodia interessant i curiosa.

imatgeimatge

Relacionats