Dimecres, 18 de Setembre de 2019 - Edició 418
La República

Telefonica proposarà un pla de baixes voluntàries als treballadors majors de 53 anys

ACN Madrid.-La companyia telefònica proposarà a partir d’aquest dimecres als sindicats un pla de baixes incentivades i voluntàries a treballadors majors de 53 anys i en condicions acordades amb els […]

Avatar
Agències 10/09/2019

ACN Madrid.-La companyia telefònica proposarà a partir d’aquest dimecres als sindicats un pla de baixes incentivades i voluntàries a treballadors majors de 53 anys i en condicions acordades amb els representants dels treballadors, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Les negociacions es produiran en el marc de la negociació del nou conveni col·lectiu de la companyia, que vol incloure l’evolució de la plantilla i “adaptar-la als desafiaments dels pròxims anys”, segons apunta a companyia, que ha aprovat aquests plans en el consell d’administració celebrat aquest dimarts. Telefonica també preveu un programa de reciclatge per als treballadors en el marc de la digitalització i robotització dels processos. En total, la companyia preveu destinar 1.600 MEUR i assolir un estalvi de 200 MEUR a partir del 2021. En total, segons fonts de la companyia, s’hi podrien acollir fins a 5.000 treballadors.

L’empresa ofereix que les baixes voluntàries, previstes en el Pla de Suspensió Individual (PSI), incloguin el 68% del salari fins a l’edat de jubilació, tal com també es va acordar en l’anterior conveni col·lectiu. A partir d’aquest dimecres, les dues parts negociaran el nou.De fet, la multinacional espera que més de la meitat de les seves vendes es produeixin mitjançant canals digitals i que els usuaris es relacionin cada vegada més a través de l’aplicació digital Mi Movistar.Pel que fa el programa de formació i reciclatge la companyia espera que hi participin més de 6.000 treballadors. Es prioritzarà, sobretot, el desenvolupament dels perfils crítics en àrees com la seguretat, la robotització, analítics, desenvolupament web, la consultoria de negoci, les capacitats en TI i la metodologia Agile. Amb tot, el pressupost destinat a la formació es duplicarà i les hores dedicades creixeran un 40%.

Relacionats