Dilluns, 23 de Setembre de 2019 - Edició 424
La República

Tan sols 60 falangistes contra el referèndum independentista

Molt soroll per a no res. Finalment tan sols han estat dos autocars amb una seixantena de falangistes els que s’han manifestat a Arenys de Munt contra el referèndum independentista promogut pel Moviment Arenyenc Per l’Autodeterminació (MAPA). La forta presència policial, així com el cordó format pels voluntaris de la Consulta, ha evitat que els milers d’independentistes i antifeixistes s’acostessin als falangistes, que han ensenyat banderes espanyoles i han corejat proclames a favor de la unitat d’Espanya. Una hora després de la seva arribada, la seixantena d’ultres ha tornat a pujar als busos, que han estat escortat pels Mossos fora de la vila maresmenca.

Redacció
Redacció 13/09/2009

En arribar, els falangistes han baixat lentament dels autobusos, provocant la gentada que els ha anat a rebre amb crits independentistes. La majoria dels falangistes són d’avançada edat, i també hi hem vist diversos joves, així com tres noies.

Després d’instal·lar un rudimentari sistema de so, han llegit el manifest en català que han preparat per la ocasió. La poca potència dels altaveus, lligada al xivarri que provocaven els veïns picant cassoles, ha impedit que el discurs se sentís més enllà del megàfon. ‘El referèndum és una mascarada que els jutges han declarat il·legal’, asseguraven, i afegien que ‘la Generalitat és una estructura dictatorial’.

directe!cat ha parlat amb un d’ells, vingut expressament de Palamós per pròpia iniciativa. Entén bé el català però no el parla. Diu que membres del MAPA l’han insultat per venir a manifestar-se. Duu una bandera espanyola i diu que defensa una altra Catalunya, amb TV3 en castellà, per exemple.

La comitiva falangista ha exhibit rojigualdes i alguna bandera preconstitucional, que els Mossos s’han encarregat de requisar. D’entre altres proclames han cridat ‘Catalunya española’, ‘No nos engañan: Cataluña es España‘, ‘Fuera estrellas de nuestra senyera’ i ‘España una y no cincuenta y una’, entre els eixordadors crits dels milers d’independentistes que, metres enllà, els responien els càntics.

L’únic incident que s’ha registrat ha estat un cop de roc contra un vidre d’un dels autobusos, un solitari brot de violència que ha estat àmpliament magnificat pels mitjans de comunicació. Podeu veure imatges dels falangistes en acció a la fotogaleria de la Consulta per la Independència d’Arenys de Munt.

Relacionats