Dimarts, 17 de Setembre de 2019 - Edició 418
La República

Sorprenent aliança de Junts per Tortosa amb PSC i Cs per evitar la retirada de símbols franquistes

L’equip de govern municipal es justifica al·legant que l’ajuntament no és competent per a retirar-a si no està a les dependències municipals

Redacció
Redacció 10/09/2019
Pla mitjà de l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, al seu despatx a l'Ajuntament. imatge del 21 de juny del 2019 (horitzontal)

La capital del Baix Ebre torna a ser notícia per la simbologia franquista que encara avui es pot veure per la ciutat.

El maig del 2016, Tortosa va centrar l’atenció pública i mediàtica quan va celebrar un referèndum per a decidir si retirava el famós i horripilant monument franquista que s’alça des del riu Ebre just davant del pont que comunica la ciutat amb el barri de Ferreries. Un 29,73% de la població tortosina va participar-hi i el 68% va votar mantenir-lo i reinterpretar-lo.

Ara, ha tornat la polèmica després que Junts per Tortosa hagi votat conjuntament amb el PSC i Ciudadanos en contra d’un text de la CUP que demanava la retirada de la simbologia franquista dels carrers de la ciutat. Els cupaires, juntament amb ERC i Movem Tortosa, han votat a favor del text. Amb aquesta geometria, la proposta no ha prosperat.

El grup municipal de JxCat s’ha justificat assegurant que l’ajuntament no és competent per a retirar simbologia franquista que no sigui a les dependències municipals.

Relacionats