Dilluns, 23 de Setembre de 2019 - Edició 424
La República

Sindicalistes independentistes d’UGT desafien la direcció i secunden la vaga general

La República ha pogut saber en primícia que un grup de crítics sindicalistes de la UGT han promogut un manifest agrupats sota el nom “Independentistes d’UGT”. En aquest text donen […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 08/02/2019
Dolors Bassa en un acte de la UGT

La República ha pogut saber en primícia que un grup de crítics sindicalistes de la UGT han promogut un manifest agrupats sota el nom “Independentistes d’UGT”. En aquest text donen suport a la vaga general i a la seva companya de sindicat, Dolors Bassa, ostatge polític en mans de l’Estat espanyol i que serà jutjada a partir del pròxim dimarts 12 de febrer.

Aquest grup manté una posició respecte a la vaga general contrària a la direcció del sindicat i asseguren que en molt poques hores, ja tenen més de 50 signatures.

A més, Sindicalistes per la República també dona suport al comunicat d’afiliades i afiliats de la UGT de Catalunya i, a més, demana a tots els treballadors i càrrecs sindicals que s’adhereixin i el secundin.

Manifest d’Independentistes d’UGT

📌 Les companyes i companys que subscrivim aquest manifest, com a treballadors compromesos amb els drets socials i laborals del nostre país, donem suport a la “VAGA GENERAL” convocada per la Intersindical-CSC i a la que s’hi han adherit el sindicat de professores i professors USTEC, Universitaris per la República, ADICS, el SEPC sindicat d’estudiants, SxR, CGT educació i les principals entitats i partits sobiranistes.

👉 El PSOE va prometre derogar la reforma laboral del PP, ja va sent hora de que compleixin les promeses!
👉 Hem d’exigir recuperar les lleis suspeses per part del Tribunal Constitucional i que afecten greument a les treballadores del nostre país: llei contra la pobresa energètica, llei d’igualtat efectiva entre homes i dones, diferents impostos que afecten a les classes més altes, etc…
👉 Catalunya necessita avançar cap a unes condicions laborals dignes després de les fortes retallades patides durant la “crisi econòmica”.
👉  Exigim la immediata posada en llibertat de la nostra companya Dolors Bassa i de la resta de presos polítics catalans ,així com el retorn sense càrrecs de les exiliades i exiliats. Si l’estat espanyol forma part de la UE i ha signat els seus tractats, no pot ser que el que no és delicte a Europa ho sigui a Espanya.
📣 Per totes aquestes raons i moltes més, ja n’hi ha prou❗

✊ VAGA GENERAL‼

Els firmants

Rubèn Tugas Roca (UGT-DIBA), Iolanda Bofill Vicente (UGT), Xavier Martínez Gil (UGT Generalitat), Virgínia Martínez Gil (UGT), Carles Muñoz Gorriz (UGT), Anna Olivé Torralba (UGT), Lourdes Lahoz (UGT),. Jordi Sans (UGT), Josep Manel Barceló Romero (UGT), Esther Jiménez Cabrera (UGT), Marina Giner Limorte (UGT), Salvador Gutierrez Grau (UGT), Marta Germà Escobedo (UGT), Ernest Soler (UGT), Joan Pera Àlvarez (UGT), Telm Busquets (UGT-DIBA), Juli Otal (UGT-Lleida), Jordi Sanz Siscart (UGT-Ensenyament Tgna), Xavier Olmo Vidal (UGT), Carles Ferrer Casas (FESP-UGT), Iolanda Estrada Sanz (FESP-UGT), Soledad Alamillo (UGT), Maria Llopis (UGT), Carmen Ibáñez López (UGT), Neus Roig Saiz (UGT), Hildebrando Casol i Torruella (UGT), Josep Gardenyes i Bernaus (UGT), Sergi Jordà (UGT), Anna Santo Bartolí (UGT), Joan Puntí Recasens (UGT-Educació), Dolors Riu Vallbè (UGT), Ana Castillo(UGT), Rosa Maria Barbarà (UGT), Jose Rodríguez Fernandez (UGT), Joan Muntada i Hars (UGT), Isabel Garcia Toledano UGT-Barcelona), Jose Rodríguez Fernández (UGT), Joanjo Morales i Riera (UGT), Carles Puig-gros Guitart (UGT), Rosa Chest Estorach (FESP UGT Educació), Alejandro Carpintero (FESP UGT Educació), Jordi Puyoles Garcia (FESP UGT Educació), Joan Castellano (FESP UGT Educació), Miguel Àngel Palacios Sarrà (FESP UGT Educació), Esteve Amat Martin (UGT) i Esther Morales Masó (UGT).

Relacionats