Dimecres, 24 de Juliol de 2019 - Edició 363
La República

Sindicalistes arreu d’Europa engeguen una campanya pels presos polítics

Redacció| La plataforma Comitè per a l'Aliança de Treballadors i Pobles (CATP) ha iniciat una campanya per “la llibertat immediata dels militants i càrrecs representatius catalans i pel cessament de la persecució judicial”. Mig centenar de responsables i sindicalistes de base d'arreu d'Europa es solidaritzen amb els presos polítics, exiliats i altres encausats i demanen la retirada del 155 titllant-lo “d'atemptat a la democràcia i vulneració de drets civils i polítics”. Segons han avançat, el projecte sorgeix de l'Estat espanyol i ha estat recolzat des d'Alemanya, Bèlgica, Eslovènia, França, la Federació Russa, Portugal, el Regne Unit, Romania, Sèrbia, Suècia i Suïssa.  

 
 

Redacció
Redacció 28/02/2018
“Tenim diferents opinions personals sobre els esdeveniments de Catalunya i fins i tot sobre el dret d'autodeterminació del poble català, però tots i totes defensem els drets democràtics i per això exigim la llibertat immediata de tots els militants i càrrecs representatius catalans i la fi immediata de les accions judicials contra ells”, diu el manifest fundacional del projecte.  A més, afegeixen que “tot atac als drets democràtics més fonamentals, qualsevol atac al dret a expressar lliurement les pròpies opinions i defensar-les, en qualsevol part de l'Estat espanyol, constitueix una amenaça per a la classe obrera de tot l'Estat espanyol i de tots els pobles”. 

De moment, hi ha prevista una visita d'una delegació sindical el proper 1 de març a Oriol Junqueras i Joaquim Forn a la presó d’Estremera. També es preparen concentracions a diversos consolats espanyols. 

 
 

Relacionats