Dissabte, 21 de Setembre de 2019 - Edició 422
La República

Segarra defensa l’actuació “serena” dels tribunals durant el procés i demana acatar la sentència “sigui quina sigui”

ACN Madrid.-La Fiscal General de l’Estat, Maria José Segarra, ha assegurat aquest dilluns durant l’acte d’obertura de l’any judicial que la Justícia ha mantingut una actuació “serena, ferma i rigorosa” […]

Avatar
Agències 09/09/2019

ACN Madrid.-La Fiscal General de l’Estat, Maria José Segarra, ha assegurat aquest dilluns durant l’acte d’obertura de l’any judicial que la Justícia ha mantingut una actuació “serena, ferma i rigorosa” durant el procés de l’1-O. Segons Segarra, “davant l’extraordinària gravetats dels fets”, el sistema judicial espanyol ha respost amb un judici que ha complert “els més amplis estàndards de transparència, accessibilitat i garanties per a les parts”. Ara –ha dit la Fiscal- “tots tenim la imperiosa obligació d’acatar la sentència que es dicti, sigui quin sigui el seu sentit”. La Fiscal també defensa l’actuació de la Fiscalia en “defensa de l’Estat de dret” davant el “desafiament secessionista”. Segons assegura, la “lleialtat” de la Fiscalia “amb l’ordre constitucional” “mereix ser un cop més destacada”.

Segons Segarra, en aquest cas la Fiscalia ha actuat sempre “de forma autònoma, interpretant i aplicant les lleis d’acord a criteris estrictament jurídics fixats a través del lliure debat entre excel·lents professionals del Dret”.

Relacionats