Dilluns, 17 de Juny de 2019 - Edició 326
La República

Sánchez anuncia els límits del diàleg: la Constitució i l’Estatut d’autonomia

El president del Govern i candidat del PSOE a les generals del 28 d’abril, Pedro Sánchez, té la voluntat de parlar amb “tots” els partits en la legislatura vinent, però […]

Redacció
Redacció 14/04/2019
El líder del PSOE, Pedro Sánchez, a un míting a les Illes Canàries / ACN

El president del Govern i candidat del PSOE a les generals del 28 d’abril, Pedro Sánchez, té la voluntat de parlar amb “tots” els partits en la legislatura vinent, però ha avisat a l’independentisme que aquest diàleg només el durà a terme “dins de la Constitució i de l’Estatut d’autonomia”.

Avui, Pedro Sánchez, en un míting a Las Palmas, s’ha dedicat a desmuntar l’acusació que aboca contra ell la dreta respecte a què està venut a l’independentisme. Un raonament que Sánchez titlla d'”absurd”, ja que els independentistes van tombar el seu projecte de Pressupostos Generals de l’Estat, la qual cosa va desembocar en la bestreta de les eleccions.

Per no dependre dels independentistes en la legislatura vinent, Sánchez ha demanat el vot per aconseguir una “gran majoria” que permeti al PSOE governar en solitari amb les seves pròpies forces i poder així portar una major “estabilitat” al país, que necessita emprendre grans transformacions per seguir progressant.

Conscient que la política d’alleujament amb l’independentisme català i el suport que va rebre d’ells en la moció de censura suposa un dels flancs per on més l’ataca la dreta, Sánchez ha contraatacat qüestionant el patriotisme del PP. “Estimen tan Espanya que van decidir quedar-se amb els diners de tots a les seves butxaques!”, ha denunciat.

Sánchez ha recordat els motius que el van portar a presentar una moció de censura contra el llavors president del Govern i que no van ser altres que la sentència de l’Audiència Nacional que va dictaminar que dirigents del PP s’havien “enriquit il·lícitament” i que aquest partit s’havia finançat de manera irregular. Per tant, no ha acceptat l’acusació de Govern colpista i okupa que a vegades li han llançat PP i Ciutadans.

De fet, ha acusat la dreta, també en referència a Coalició Canària, d’anar “a mentida per hora i insult per minut”. En contraposició, ha presentat el PSOE com el partit que vol ser la veu de la bona gent, aquesta que “no roba, no insulta, no espia”, ha dit deslligant els riures entre l’auditori d’unes 1.500 persones que l’escoltaven en el Gran Canaria Arena.

Per a Sánchez, el que està en joc el pròxim 28 d’abril és “avançar o retrocedir”, apostar per una Espanya “que miri al futur o retrocedeixi 40 anys”, una en la qual càpiguen tots o una “molt estreta”. I ara com ara, l’únic partit que presenta un projecte de progrés és el PSOE.

Dirigint-se al gairebé 40 per cent d’indecisos que detecta el Centre d’Investigacions Sociològiques, Sánchez els ha demanat la seva confiança fins i tot quan ell no els convenci com “el millor candidat”. A ells els ha demanat que reflexionin sobre si “vist el vist i escoltat l’escoltat” no creuen que el PSOE representa l’opció “més total”.

Relacionats