Dimecres, 19 de Juny de 2019 - Edició 328
La República

Sánchez accepta ara el debat a quatre a TVE pel 28-A

Pedro Sánchez ha elegit finalment celebrar el debat a quatre amb els líders del PP, Cs i Podem, Pablo Casado, Albert Rivera i Pablo Iglesias, a TVE, un cop la […]

Avatar
Agències 17/04/2019
Pedro Sánchez, president del Gobierno / PSOE

Pedro Sánchez ha elegit finalment celebrar el debat a quatre amb els líders del PP, Cs i Podem, Pablo Casado, Albert Rivera i Pablo Iglesias, a TVE, un cop la Junta Electoral Central (JEC) va suspendre el que havia de tenir lloc el 23 d’abril a Atresmedia amb la presència també del cap de llista de Vox, Santiago Abascal. En una nota que ha fet pública aquest dimecres, el Comitè Electoral del PSOE afirma que “serà un honor debatre a RTVE, la televisió pública espanyola de tots a la que el seu govern ha tornat la independència i neutralitat”.

La decisió arriba després que Sánchez rebés dures crítiques per part de l’ens públic per la seva primera intenció de fer el debat a un canal privat on no hi havia la cotilla de la JEC pel que fa a la presència del candidat de Vox. El PSOE assegura que anirà al debat de TVE “amb ànim d’explicar les seves propostes de justícia social, convivència i neteja”. “Hi acudim amb la determinació de que el debat sigui propositiu, allunyat de l’insult i de la crispació que practiquen altres partits” perquè “els ciutadans no es mereixen menys”, ha dit.

AMPLIACIÓ.- El Suprem rebutja suspendre cautelarment el debat a quatre de RTVE abans d’estudiar el recurs de Vox

El Tribunal Suprem ha rebutjat suspendre cautelarment el debat a quatre de RTVE abans d’estudiar el recurs de Vox, que havia reclamat la suspensió cautelaríssima de l’acord de la Junta Electoral Central al respecte. El tribunal tramitarà ara la mesura sol·licitada pel partit ultradretà com a cautelar ordinària, donant un termini a les parts per pronunciar-se sobre la suspensió. La JEC va acordar l’11 d’abril avalar la decisió de RTVE de proposar un debat a quatre el 22 d’abril, deixant fora Vox. La sala entén que la interpretació de la junta en aquesta qüestió és “perfectament raonable”, ja que es basa en la instrucció de la pròpia junta del 2015 d’interpretació de l’article 66 de la Llei de règim electoral.

Relacionats