Diumenge, 25 d'Agost de 2019 - Edició 395
La República

Sala-i-Martín explica el nefast impacte que tindrà el cas del Màster de Casado en els estudiants espanyols “brillants”

El Tribunal Suprem no abordarà fins al setembre si investiga o no el president del PP, Pablo Casado, pel cas del seu màster; ja que -degut a la seva condició […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 09/08/2018

El Tribunal Suprem no abordarà fins al setembre si investiga o no el president del PP, Pablo Casado, pel cas del seu màster; ja que -degut a la seva condició d’aforat- la titular del jutjat d’instrucció número 51 de Madrid (que veu indicis delictius de prevaricació administrativa i suborn impropi) no pot seguir practicant diligències que l’afectin.

Però, tot i que el líder popular tingui encara l’oportunitat d’esquivar les conseqüències de la polèmica; el seu cas sí afectarà greument els estudiants espanyols. Ho ha explicat -via Twitter- l’economista Xavier Sala-i-Martin en resposta a una usuària que denunciava el perjudici al qual s’hauran d’enfrontar els que “han estudiat o estudien” a la Universidad Rey Juan Carlos (URJC) de Madrid. “El dany reputacional afecta tots els seus estudiants, els títols es valoren ara pitjor en el mercat laboral”, apuntava l’usuària, advocada segons el seu perfil.

Com a resposta, Sala-i-Martin afirma que no només es veuran afectats pel cas del Màster de Casado els estudiants de la URJC i -com a membre del comitè d’admissions de la universitat nord-americana de Columbia- assegura que “estudiants de totes les universitats espanyoles patiran”. “Molts estudiants brillants no seran admesos per la desconfiança causada per Casado”, insisteix. A més, lamenta que aquests alumnes no sabran mai que la “culpa” de la carta de rebuig que rebran és de Pablo Casado.

En aquest sentit, trasllada un exemple d’un cas similar amb estudiants coreans: quan es va detectar que alguns havien fet trampes en un examen, diu Sala-i-Martin que els comitès d’admissió van rebre instruccions de “no admetre coreans fins que s’aclarís l’assumpte”. “Tots els coreans van patir per culpa d’uns pocs tramposos”, lamenta l’economista, que assegura que “passarà el mateix amb els espanyols” pel cas del Màster de Casado.

“Espero que els jutges tinguin en consideració tot el perjudici causat a milers de bons estudiants a l’hora d’imposar penes a Casado i la resta de responsables de la trama dels falsos màsters. La cosa és molt més seriosa del que sembla!”, sentencia.

Relacionats