Diumenge, 21 de Juliol de 2019 - Edició 360
La República

Rull assegura que el termini de protesta de la vaga de fam és indefinit

ACN Barcelona.- El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, està “convençut” que la vaga de fam que ell i tres presos més han iniciat a Lledoners els “ajudarà a […]

Redacció
Redacció 06/12/2018

ACN Barcelona.- El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, està “convençut” que la vaga de fam que ell i tres presos més han iniciat a Lledoners els “ajudarà a ser més forts mentalment”, especialment de cara al judici. En una entrevista amb TV3, Rull ha assegurat que no es fixen “cap termini, ni per baix ni per dalt” sobre la durada de la protesta, que diu que és per “consolidar la denúncia cap al Tribunal Constitucional”. “El nostre cap i el nostre cos ens advertiran dels límits”, ha dit Rull, en una resposta escrita a la televisió pública catalana. Segons l’exconseller empresonat, “en converses pretesament privades algun magistrat del mateix TC es vanta” de deixar els seus recursos d’empara “en un calaix”.

Josep Rull destaca que “l’actitud obstruccionista del Tribunal Constitucional” és “d’una gravetat sense matisos”. Segons l’exconseller, la denúncia feta a través de la vaga de fam “serà més forta quanta més gent se la faci seva i, sobretot, la difongui”.

Rull indica que pretenen interpel·lar “tots els demòcrates” perquè “no es pot normalitzar el que no és normal”. “Ens volem adreçar de manera molt concreta als ciutadans espanyols: ara som els independentistes però demà pot ser qualsevol altre que democràticament qüestioni o incomodi allò que algú anomena el ‘deep State’ o estat profund”.

L’exconseller remarca que la presó preventiva “és un càstig, una anticipació de la pena” i assegura que Llarena i Marchena “acosten Espanya més a Turquia que als països més avançats i solvents, en termes democràtics, d’Europa”. Rull diu que els independentistes només tenen “la via pacífica i democràtica, que ho és tot”.

Rull reitera que els presos no volen “ser moneda de canvi de res”, tampoc dels pressupostos, i afirma que el govern espanyol no pot fer “xantatge amb la irrupció de Vox”. “Vox s’ha alimentat en bona mesura de la negació de la política, d’aquesta gesticulació buida de contingut del govern Sánchez. Ell en té una part molt important de responsabilitat”, ha afirmat.

Relacionats