Edició 1897

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 05 de octubre del 2023
Edició 1897

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 05 de octubre del 2023

17A, un crim d’estat? (2): PSOE i PP van pactar blanquejar el crim d’estat de l’11M

La Comissió d’Investigació de l’11M feta a contracor dels grans partits va ser una veritable caixa de sorpreses, entre altres descobrir que malgrat insultar-se, Zaplana i Rubalcaba es posaven d’acord per tapar qualsevol vergonya

|

- Publicitat -

Publicat el 11-08-2018

Publicitat

La Comissió d’Investigació de  l’11M, una victòria dels partits perifèrics

Ni el PP, ni el PSOE ho volien, però van perdre la partida i no van tenir més remei que acceptar una Comissió d’investigació de l’11M. Davant de la clara molèstia que els provocava, van apostar per dos dels seus màxims dirigents, per part del PP, el seu portaveu parlamentari Eduardo Zaplana (avui a la presó per corrupte) i per part del PSOE el seu portaveu i veterà Alfredo Pérez Rubalcaba per tal que la Comissió s’estrallés.

Malgrat que ho van intentar, Zaplana i Rubalcaba no van poder impedir que la Comissió demostrés els greus errors dels responsables policials i la mentida del govern d’Aznar

Els serveis d’intel·ligència i els dirigents policials coneixien el negoci que realitzaven els dos confidents asturians, d’intercanviar dinamita amb diners o drogues. Sabien que la dinamita a Astúries desapareixia de les mines amb una extraordinària facilitat. Sabien que els confidents van vendre dinamita en entorns de la delinqüència musulmana.

La Comissió va descobrir que el cotxe dels confidents amb quasi 200 quilos de dinamita va entrar a Madrid malgrat un control casual de trànsit, totes aquestes deixadeses van ser comprovades i denunciades pels partits petits del Congreso (IU, PNB, CiU, ERC, Xunta, Uxue Barkos)

La comissió va demostrar amb fets que el Govern Aznar va mentir des del primer moment per intentar guanyar les eleccions.

Vist el drama i els despropòsits, Zaplana i Rubalcaba van pactar d’amagat encobrir tots els desastres possibles.

Un cop el PSOE recupera el poder, just després dels atemptats, s’oblida d’exigir responsabilitats polítiques i penals al PP, i en lloc de forçar una denúncia per un veritable crim d’Estat, pacta amb el PP intentar tapar i anul·lar algunes de les veritats demostrades a la comissió.

Et pot interessar  Espanyolitzant els Països Catalans: l'Ajuntament de València vol canviar l'accent per descatalanitzar el topònim

Els dos partits pacten evitar demanar responsabilitats penals pels responsables polítics i policials, així com voten conjuntament contra les conclusions més problemàtiques fetes pels partits “perifèrics”. Cap exigència de responsabilitat per la gestió dels confidents, ni per la gran mentida d’Estat de culpabilitzar ETA com autora, en el moment que ja no existia cap prova.

17A, un crim d’Estat?: De la mentida de l’11M a l’atemptat fallit de falsa bandera del 17A

17A, un crim d’estat? (1): Un govern del PP va mentir per intentar guanyar unes eleccions

Demà el tercer reportatge: 17A, un crim d’estat? (3): PSOE i PP van sortir indemnes de l’engany massiu al seu poble sobre la veritat de l’11M

Publicitat

Més notícies

Opinió

Editorial