Dissabte, 23 Febrer 2019

Quaranta eurodiputats signen un manifest on expressen la seva “total admiració” pels presos polítics en vaga de fam

La plataforma de Diàleg UE-Catalunya insta les institucions europees a posar fi a “l’anomalia” de tenir “presos polítics i exiliats” a Europa

|

Segueix-nos a

ACN Brussel·les .- Una quarantena d’eurodiputats de diferents grups polítics expressen a través d’un manifest signat aquest dimarts la seva “solidaritat” i “total admiració” pels presos en vaga de fam, una mesura de protesta que remarquen que és “pacífica”. A més, denuncien que tot i el que recull la llei espanyola sobre la situació de presó preventiva, fa un any que els presos van presentar els primers recursos al Tribunal Constitucional i encara no han obtingut resposta. “Demanem posar fi a aquesta anomalia a la Unió Europea, on nou presos polítics i cinc exiliats són considerats ciutadans lliures a tots els estats excepte a l’espanyol”, afirmen.

Des de la plataforma exigeixen l’alliberament dels presos i que es retirin les acusacions per “seguir endavant”. També insten les institucions europees a fer un “gest de responsabilitat a favor de promoure el diàleg per trobar una solució política a l’afer català”.

   


Seguiu-nos a:

MÉS LLEGITS

571 Seguir
61,939 Seguir