Dijous, 19 de Setembre de 2019 - Edició 420
La República

Puigdemont i Comín demanden la JEC per haver-los impedit l’accés al Parlament Europeu

Els líders independentistes a l’exili asseguren que s’han vulnerat els seus drets fonamentals

Redacció
Redacció 31/07/2019
Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont i Toni Comín / ACN

Carles Puigdemont i Toni Comín han presentat una demanda contra la Junta Electoral Central per haver-los impedit l’accés al Parlament Europeu. En el document presentat davant el Tribunal Suprem, el president a l’exili i el conseller legítim de Salut asseguren que s’han vulnerat drets fonamentals com el de llibertat d’expressió, llibertat ideològica o el d’igualtat de tracte.

Els advocats dels líders independentistes a l’exili citen com a exemple el cas d’Estrella Durá, diputada del PSOE a Estrasburg sense haver dut a terme l’acatament a la constitució espanyola. Puigdemont i Comín recorden com la Junta Electoral Central els va proclamar diputats electes, condició publicada al Butlletí Oficial de l’Estat.

En aquest sentit, tal com recull El Món, Gonzalo Boye manifesta que la Junta Electoral Central no va enviar cap notificació oficial a Puigdemont i Comín sobre la resolució que els impedir ser membres del Parlament Europeu, “ens vam assabentar pel canal de Whatsapp del departament de premsa del Congrés dels Diputats”, assegura l’advocat.

Relacionats