Dimarts, 17 de Setembre de 2019 - Edició 418
La República

‘Público’ anuncia un quadern diari en català per a principi de 2010

El diari Público publicarà un quadern diari en català a partir de l’any vinent, segons ha confirmat a l’ACN el president de Mediapro, empresa editora del rotatiu, Jaume Roures. Segons ha explicat, el diari publicarà ‘quaderns de 12 pàgines en català a partir del gener’. Roures ha descartat de moment que tot el diari sigui en català a Catalunya o que se’n facin dues edicions, una en cada llengua. ‘Jo em miro la vida sempre en positiu i penso que és millor que hi hagi 12 pàgines en català que no pas cap’, ha assegurat. Altres diaris estatals publiquen quaderns específics per a Catalunya, però ho fan en castellà. ‘Des del punt de vista de negoci’ Roures ha criticat que La Vanguardia hagi aparcat la doble edició.

Redacció
Redacció 23/09/2009

La Vanguardia en català

En relació a la premsa en català, Roures ha considerat que el fet que La Vanguardia hagi aparcat la seva doble edició no és una bona decisió empresarial del Grupo Godó. En aquest sentit, ha assegurat que ‘crec que li aniria bé, i no ho dic des del punt de vista nacional, sinó des del punt de vista de negoci’. Pel president de Mediapro, una edició en català de La Vanguardia permetria ‘guanyar lectors, tal com li va passar a El Periódico‘ quan el diari de Zeta va treure la doble edició. Roures també ha considerat que el Grupo Godó ‘fa una televisió en català i una ràdio en català, i jo crec que els aniria bé una doble edició’ de La Vanguardia.

Roures també s’ha referit al fallit intent de comprar el diari Avui, que atribueix al fet que l’opció de Mediapro ‘va ser descartada per un Govern de CiU i va ser descartada també pel primer tripartit, que li va vendre o regalar o el que fos a dos grups de comunicació que tot el que fan ho fan en castellà’. Actualment l’empresa editora de l’Avui, la Corporació Catalana de Comunicació, està controlada en un 40 per cent pel Grupo Godó, en un altre 40 per cent per Planeta i el 20 per cent restant està en mans del Govern.

Relacionats