Dilluns, 23 de Setembre de 2019 - Edició 424
La República

‘Parlem d’un somni’ a la darrera jornada del cicle Capmany i Capmany

El compromís amb la cultura i polític del folklorista Aureli Capmany i de la seva filla, l’escriptora Maria Aurèlia Capmany, centraran aquest dijous, 29 de novembre a l’Espai Francesca Bonnemaison, la […]

Redacció
Redacció 28/11/2018
Diputació de Barcelona

El compromís amb la cultura i polític del folklorista Aureli Capmany i de la seva filla, l’escriptora Maria Aurèlia Capmany, centraran aquest dijous, 29 de novembre a l’Espai Francesca Bonnemaison, la quarta i darrera sessió del cicle “Capmany i Capmany. El compromís amb la cultura” amb què la Diputació de Barcelona commemora el 150è aniversari del naixement d’Aureli Capmany i del centenari del naixement de Maria Aurèlia Capmany.

La jornada començarà amb l’obra de teatre «Parlàvem d’un somni» a càrrec d’Anna Güell i Òscar Intente, una adaptació lliure de la conversa entre Pasqual Maragall i Maria Aurèlia Capmany sobre el model de la ciutat de Barcelona. L’alcalde i la regidora de Cultura van parlar el 1984 sobre quina era la seva ciutat, ara la conversa lliurement adaptada al teatre esdevé un document d’un temps passat.

L’acte central serà la taula rodona amb la participació d’Ernest Maragall, qui fou regidor amb Maria Aurèlia Capmany a l’Ajuntament de Barcelona; l’escriptora Marta Pessarrodona, biògrafa de l’escriptora; l’expresident de la Diputació de Barcelona, Antoni Dalmau; i l’ex presidenta del PEN Català. Anteriorment, el director del Museu Etnològic, Josep Fornés, presentarà la ponència «L’Aureli i la Maria Aurèlia, restauradors de les tradicions barcelonines».

Relacionats