Diumenge, 18 d'Agost de 2019 - Edició 388
La República

Paluzie: “Els Consells de Ministres es feien a Barcelona durant el franquisme”

Falten pocs dies per al 21-D i les convocatòries de protesta contra el Consell de Ministres espanyol que se celebra a la Llotja de Mar són moltes i diverses. Després […]

Marina Almansa
Marina Almansa 17/12/2018

Falten pocs dies per al 21-D i les convocatòries de protesta contra el Consell de Ministres espanyol que se celebra a la Llotja de Mar són moltes i diverses. Després de la marxa de cotxes lenta convocada per l’Assemblea i el ‘Consell de Ministres Popular’ organitzat per Òmnium -que compten amb el suport mutu- les dues entitats juntament amb la CUP i els CDR han convocat una manifestació conjunta, als Jardinets de Gràcia a les sis de la tarda.

Tant Òmnium com l’Assemblea coincideixen en el fet que la celebració d’aquest Consell a Barcelona “és una provocació” d’aquells qui van expressar la violència i la repressió a Catalunya: l’Estat i la policia espanyola. És per això que la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie creu que “no serà un dia normal” i el president d’Òmnium, al seu torn, ha dit que “qui ha de garantir la seguretat és el Gobierno” perquè, reiteren, “el sobiranisme sempre ha estat pacífic”.

En aquest mateix sentit, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Paluzie ha afirmat que “no seran les entitats qui donin explicacions d’aldarulls perquè mai han passat”. La presidenta de l’Assemblea ha subratllat que els Consells de Ministres se celebraven a Barcelona durant el franquisme, “i vénen com si no hagués passat res”, ha afegit, fent referència al clímax de repressió que viu Catalunya amb presos polítics i exiliats. A més, ha dit Mauri, “sense oblidar que hi ha quatre persones en vaga de fam per culpa de l’Estat”.

Els ponts de Jordi Sánchez i Junqueras

Aquest cap de setmana i aquest dilluns, tant el vicepresident Junqueras com l’expresident de l’Assemblea, Jordi Sánchez, han insistit a esgotar totes les vies de diàleg possible amb el Gobierno. Sánchez es dirigia al president Torra, al vicepresident Aragonès i la consellera Artadi perquè fessin possible la reunió. En aquest sentit, Mauri ha sentenciat que “qui no vol dialogar és el Gobierno ” mentre que Paluzie ha assegurat que “ens hem de preparar per a la unilateralitat” encara que, ha afegit, “és evident que una independència pactada seria molt millor”.

Relacionats