Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

Que Espanya descolonitzi Ceuta i Melilla i les retorni al Marroc

Per què no parlar del trist paper d’Espanya a Ceuta i Melilla i la traïció espanyola al dret a l’autodeterminació del poble sahrauí?

Joan Puig 26/06/2022
El president del Gobierno, Pedro Sánchez, saludant el rei de Marroc, Mohamed VI | ACN

I si passem a l’atac? El govern més progressista de la història ens espia, ens roba més que mai, incompleix tots els acords amb els partits independentistes que formen el govern de Catalunya i, de l’altra part, el govern més independentista de la història veu que no obté cap resposta a les seves demandes i tot s’allarga en el temps fins a l’infinit.

Doncs passem a l’atac! Què passaria si el Parlament de Catalunya, amb majoria independentista, aprovés una moció a favor de la descolonització de Ceuta i Melilla i de retornar-les al Marroc? Us imagineu el rebombori que hi hauria i els nervis que provocaria tant en el govern espanyol com a l’oposició? I la reacció a escala mundial? Ara que els EUA i també altres grans potències han donat suport al Marroc, una decisió com aquesta, apostant per un procés de descolonització dels esclaus espanyols al Marroc, ben segur que provocaria un gran impacte a tot el planeta.

Si Espanya és incapaç de parlar amb Catalunya sobre l’existent i enquistat problema polític, ara que manquen tres mesos per als cinc anys de la victòria democràtica de l’1-O és un bon moment per parlar clar i afirmar en seu parlamentària que avui dia no té cap sentint que Espanya mantingui colònies com Ceuta i Melilla i que, a més, calli davant el drama que constantment i repetitiva s’esdevé en aquesta artificiosa frontera sud, no només d’Espanya sinó de la Unió Europea.

Si el Parlament de Catalunya ha aprovat una moció contra el suposat apartheid que practica l’estat d’Israel als palestins, per què no parlar del trist paper d’Espanya a Ceuta i Melilla i la traïció espanyola al dret a l’autodeterminació del poble sahrauí? El Parlament de Catalunya faria molt bé en exigir la descolonització de Ceuta i Melilla, i el seu retorn al Marroc, com acte de llibertat i per deixar en evidència els que ens estan atacant per terra, mar i aire en el nostre camí cap a la independència.

Partits independentistes, ho teniu a les vostres mans: passeu a l’atac i, per dignitat de tots nosaltres, aproveu exigir la descolonització de Ceuta i Melilla i el retorn de les dues ciutats al Marroc en el Parlament de Catalunya. Exercim de veritat la nostra sobirania.