Dimecres, 8 de desembre de 2021 - Edició 1231
La República

Les ciutats intel·ligents i els semàfors estùpids

Algú pot avisar a l’autoritat competent, que revisi aquests diabòlics semàfors i s’acabaran les cues al matí?

Xavier Climent
Xavier Climent 20/10/2021

Estem a l’era de la intel·ligència artificial, les ciutats intel·ligents, però continuem amb semàfors prehistòrics i inútils amb ambdós sentits de la paraula

 

La pandèmia arriba a la seva fi, i tornem a la normalitat, les cues, els embussos del trànsit, la saturació de les carreteres, i els petits accidents amb l’efecte tafaner que provoquen cues quilomètriques  primeres hores del matí, això torna a ser la realitat, i si a tot això li sumem les vagues de RENFE, els matins es tornen caòtics, desesperants, un suplici i fins i tot una tortura.

 

Però volia parlar dels semàfors inútils que no existien abans de la pandèmia i ara sí (suposadament per regular el trànsit), tinc els meus dubtes, que provoquen cues interminables, en llocs que rara vegada abans n’hi havien.

A la carretera de Sabadell, a l’altura de Montcada i Reixac hi ha un reguitzell de semàfors que provoquen unes cues quilomètriques a primeres hores del matí, principalment per  la dessincronització, certament, no entenc com poden estar tan mal sincronitzats.

És desesperant veure els dos sentits de circulació aturats als semàfors esperant la incorporació de vehicles pels laterals, o algun vianant despistat i no passa ni un, el semàfor es posa verd i el següent ja és vermell, et vas aturant a cada semàfor, semàfors que a primeres hores del matí, l’únic que provoquen són cues i mala llet.

No he vist semàfors tan inútils, com a mínim a primeres hores del matí, que aquests semàfors de Montcada i Reixac del la N-150.

Perquè no fan semàfors intel·ligents?, semàfors que detectin el trànsit i es posin pampalluguejant en ataronjat a primera hora del matí!

No puc creure’m que ningú hagi vist que els problemes de la N-150 al matí són per aquests maleïts inútils semàfors, que provoquen més Co2 que mai, ens parlen de contaminació i de canvi climàtic i ens posen semàfors inútils?

Algú pot avisar a l’autoritat competent, que revisi aquests diabòlics semàfors i s’acabaran les cues al matí?

 

Gràcies