Dimarts, 16 d'agost de 2022 - Edició 1482
La República

I si oferim els JJOO a Andorra?

Convertim els JJOO d’hivern en una veritable festa catalana de tots els nostres territoris pirinencs i això es pot perfectament fer sota la bandera d’Andorra.

Joan Puig 28/06/2022
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el cap de Govern d'Andorra, Xavier Espot. Data de publicació: divendres 11 de febrer del 2022, 14:04 Localització: Andorra la Vella Autor: Marta Lluvich

El govern independentista de Catalunya insisteix a organitzar uns JJOO espanyols. És un dels pocs acord que uneixen ERC i Junts, però ni el Comitè Olímpic Espanyol ni el Gobierno no volen que hi hagi uns Jocs que solament siguin a Catalunya i d’aquí tots els jocs de mans sobre el pas de la candidatura l’any 2034 per intentar, de nou, que sigui conjuntament amb l’Aragó per reafirmar-ne la qualitat de jocs espanyols. Per sobre de tot, el que el COE, la monarquia i els que maneguen el deep state són uns Jocs Espanyols amb la corrupta monarquia espanyola presidint-los i amb els governs, que són tots, que ens espien i roben omplint-se’n la boca i foragitant de la festa la llengua catalana, qualsevol manifestació identitària i obligant els nostres esportistes a desfilar sota l’estanquera i a besar-la, si calgués.

 

Davant del fet, un cop més, que Espanya solament ens vol perquè hi posem la iniciativa, la creativitat i la feina i, a més, veient com ens maltracten, per què no agafem la iniciativa? I si oferim els JJOO a Andorra? És un estat sobirà que podrà presentar la candidatura amb el català com idioma oficial i podria acollir esportistes catalans sota la seva bandera. Millor uns JJOO andorrans que no espanyols.

El Govern català tindria llibertat absoluta, sense cap dependència espanyola i amb bona part de les proves celebrant-se a casa nostra, en els nostres Pirineus. Deixaríem amb un pam de nas a en Lambán, al seu Aragó catalanòfob i a tota l’Espanya a qui no li interessen gens ni els esports ni l’ecologisme, ni el manteniment del territori, sinó gallejar pel món.

 

Seria una lliçó d’autoafirmació, de dignitat i ara n’és el moment, que tenim Andorra amb la mosca al nas amb Espanya que no ha tingut cap problema en fer joc brut fins a carregar-se una entitat bancària andorrana. Només cal convèncer Andorra, un país germà, que hi té molt a guanyar. D’això se’n diu diplomàcia i és possible, malgrat Espanya.

Anem cap a la veritable unió social del nostre territori: oferim els JJOO a Andorra, com a estendard, i distribuïm les proves per totes les nostres comarques, des de la Vall d’Aran a la Cerdanya, sense fer-ne cap mena de jerarquia i distinció i, fins i tot, podem oferir la participació a la Catalunya Nord. Seria l’èxit més important com a país després de la victòria democràtica de fa cinc anys amb l’1-O. Convertim els JJOO d’hivern en una veritable festa catalana de tots els nostres territoris pirinencs i això es pot perfectament fer sota la bandera d’Andorra.