Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Els Alcaldes/es i el cas de Laura Borràs

Però, el que resulta trist es que uns partits que s ́anomenen independentistes, per motius partidistes hi col·laborin i ho aplaudeixin

Pep Andreu 11/08/2022
laura borràs

Si els criteris, que tant l ́anomenat Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que s ́ha convertit en l ́enemic de les Institucions catalanes i de la llegua catalana, com el de la majoria de la Mesa del Parlament de Catalunya han aplicat amb la Presidenta Laura Borràs, s ́apliquessin als alcaldes/es, tindríem que deixar el càrrec.

Amb l ́actual Llei de Contractacions dels Ajuntaments, es gairebé impossible de complir en la seva literalitat, a menys que tinguéssim un exèrcit de funcionaris dedicat exclusivament a tasques de realització de concursos administratius, i això fa que la immensa majoria d ́Ajuntaments en matèries com els contractes de subministrament elèctric, de subministrament de gas natural, de subministres diaris de material de construcció per les brigades municipals, o de contractació de serveis externs per petites obres o per jardineria ens passem dels topalls que tenim establerts tant per projectes com per realització d ́obres.

I no diguem en informàtica, tant a l ́empresa privada com a les diverses administracions, en que l ́empresa contractada te que fer-la molt grossa doncs un canvi de proveïdor pot suposar començar de nou amb el conseqüent enrenou amb una administració tant burocratitzada com els Ajuntaments.

Ara la justícia es espanyola i uns quants partits de l ́àmbit parlamentari català han apartat a la Presidenta Laura Borràs, ara ja tenen via lliure per anar per la Clara Ponsetí, per en Toni Comín i per el President Carles Puigdemont, i quan els hi convindrà començaran amb els Alcaldes Independentistes.

En qualsevol cas, la presidenta Borràs ha defensat la seva innocència des del primer dia i es prepara per demostrar durant el judici que en el seu cas no es va produir cap fraccionament de contractes.

A més, fins i tot els partits que ara han aplicat la seva suspensió i que en diversos ajuntaments fraccionen de manera habitual i normalitzada, admeten que el seu cas té un clar component de persecució política i tota la instrucció s’ha fet en un context de dura repressió contra l’independentisme.

De l ́Estat Espanyol i els seus poders judicial, policial, del CESID i de l´operació Catalunya ens ho podem esperar tot i més. Però, el que resulta trist es que uns partits que s ́anomenen independentistes, per motius partidistes hi col·laborin i ho aplaudeixin.

Josep Andreu Domingo

Alcalde de Montblanc