Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

La CUP sacseja les estratègies d’ERC, JuntsxCat i La Crida

Alguna cosa es troba a faltar en les estratègies independentistes si resulta que la simple decisió de la CUP de convocar un consell per decidir si es presenten a les […]

Joan Puig 03/03/2019

Alguna cosa es troba a faltar en les estratègies independentistes si resulta que la simple decisió de la CUP de convocar un consell per decidir si es presenten a les eleccions espanyoles, hagi provocat reunions d’urgència en les cúpules de la resta de partits independentistes.

La simple convocatòria ha provocat una reacció de simpatia a les xarxes de manera plural, independentistes de tots colors han celebrat amb entusiasme la possible decisió històrica dels cupaires de presentar-se a unes eleccions estatals espanyoles, segurament, perquè són molts els independentistes que es pregunten, més que anar junts, què anem a fer a Madrid?

I de moment sembla que tothom hagi entès que si la CUP aprova presentar-se a les eleccions del 28 d’abril, sabrà el que toca fer a Madrid, una cosa que genera dubtes en els partits clàssics de l’independentisme, que sembla que encara confien que Pedro Sánchez negociarà alguna cosa.

Però Espanya va pel camí d’un gran pacte entre el PSOE i Ciudadanos, on no hi haurà lloc per la pluralitat de l’estat espanyol, per això és molt important saber el que anem a fer a Madrid, i si la CUP decideix participar, és una bona notícia, que de moment ha fet saltar les alarmes a l’estratègia de la comoditat d’ERC, JuntsxCat i La Crida. Encara hi són a temps de dir que pebrots anem a fer a Madrid?

Postdata: Algunes propostes per anar Madrid les vam escriure en aquesta altre editorial