Dimarts, 2 de juny de 2020 - Edició 677
La República

I si els presos polítics electes s’atrinxeren al Congreso?

Imagineu-vos la situació: s’acaba de formalitzar una nova legislatura, els diputats independentistes i els demòcrates i republicans de tot l’Estat, un cop acabada la sessió del pròxim dia 21, decideixen […]

Joan Puig
Joan Puig 16/05/2019

Imagineu-vos la situació: s’acaba de formalitzar una nova legislatura, els diputats independentistes i els demòcrates i republicans de tot l’Estat, un cop acabada la sessió del pròxim dia 21, decideixen quedar-se dins de l’hemicicle per a protegir els presos polítics elegits, diputats i senadors.

Què fa la policia? Què decideix el Tribunal Suprem i el tot poderós Marchena? Ordenen a les forces antidisturbis que desallotgin el temple de la democràcia espanyola? Si el Suprem et nega la immunitat, te la prens, i aleshores les forces de policia entraran a l’hemicicle sense tenir el suplicatori aprovat?

Si ho fan, i amb violència, les imatges faran la volta al món i alguns pensaran que Tejero ha tornat per carregar-se la democràcia a Espanya.  És hora que els nostres polítics facin quelcom més que lamentacions davant la repressió i una presó preventiva injusta i sense motius. És hora de crear problemes a Espanya, és hora de visualitzar al món que la democràcia espanyola està mancada de garanties. 

Els presos polítics seran més lliures dins del Congrés que no a les presons espanyoles. L’escàndol liquidaria el procés judicial i obriria una crisi sense precedents, l’única manera de guanyar el suport d’Europa d’una manera contundent. Quan s’adonaran els nostres líders polítics que Espanya mai negociarà? Espanya, o guanya o perd.

Relacionats