Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Zapatero compara la fi d’ETA amb la concessió dels indults

Creu que els partits independentistes catalans “tornaran a l’Estatut” i considera Rufián una part important d’aquesta fita

Redacció 25/06/2021
Primer pla de l'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, el 12 de febrer del 2020 a Barcelona. (Horitzontal)

L’expresident espanyol assegura que la concessió dels indults “donarà grans fruits” al país

L’expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero ha assegurat que els partits independentistes “tornaran a l’Estatut” del 2006, el qual considera que té “un gran potencial inexplorat”. Així, ha valorat que “el primer que caldria fer a la taula de diàleg entre l’executiu espanyol i el català és rellegir-lo” de manera “compartida i assossegada”. En una entrevista a El Temps, Zapatero ha afirmat que la concessió dels indults per part del govern espanyol “segurament serà la decisió més important que adoptarà en tota la legislatura”. “Al meu parer, és una decisió que col·lectivament, com a país, ens donarà grans fruits”, ha afegit.

Zapatero ha declarat que Catalunya es troba a l’inici d’una etapa “homologable” a la que va viure el País Basc després del fi d’ETA, basat en “el respecte a la seva singularitat i la seva voluntat inequívoca d’autogovern”.

En aquest sentit, ha apuntat que es pot obrir una “agenda extensa” sobre temes com la llengua, el finançament autonòmic o la presència d’institucions de l’Estat a Barcelona, I en aquestes qüestions, ha afegit que el diputat d’ERC al Congrés Gabriel Rufián és un “polític important” pel que fa al “retrobament”.