Dijous, 30 de juny de 2022 - Edició 1435
La República

Xavier Antich: “A aquells que utilitzen la llengua per dividir: no ens deixarem fracturar”

El president d’Òmnium Cultural defensa el català com a eina vertebradora ” a l’escola, l’audiovisual i al carrer”

Agències 27/05/2022

El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha reivindicat la defensa de la llengua catalana com a eina vertebradora de la societat “tant a l’escola, com a l’audiovisual o al carrer”. Antich ho ha dit en la inauguració de la primera edició del Festival Límbic a Terrassa (Vallès Occidental), un festival que ha definit com la “gran resposta als qui volen convertir la llengua en una eina de fractura”. En aquest sentit, ha llançat un missatge a aquells que fan servir la llengua per buscar divisió: “No permetrem que ens fracturin”. Al seu torn, l’alcalde, Jordi Ballart, ha assegurat que en una ciutat com Terrassa el català serveix per cohesionar i que ha permès que “no hi hagi dues velocitats” a l’hora d’avançar.

 

“La llengua i la cultura catalanes ens convoquen a tots, pensem el que pensem, vinguem d’on vinguem”, ha dit Antich: “Defensarem la llengua a l’escola, a l’audiovisual i al carrer, perquè suposa defensar els drets lingüístics i culturals de tothom”.

 

En aquest sentit, ha assegurat que el Fetsival Límbic és una manera “de dir alt i fort” que no permetran que s’utilitzi la llengua com a eina d’atac i per generar divisions. “La llengua i la catalanes ens uneixen”, ha afegit.

 

Per la seva banda, Ballart ha estat contundent amb aquelles persones que fan ús del català com a motiu de conflicte: “Aquest és un missatge molt clar per aquells que ens volen confrontar amb la llengua, Terrassa sempre ha estat una ciutat de convivència, on la llengua ha contribuït a fer un projecte a una sola velocitat, el català ens ha unit des de sempre”.