Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Vilalta (ERC) afirma que “s’ha de negociar amb els enemics” i veu recorregut en el diàleg amb el PSOE

|

- Publicitat -

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha afirmat que “s’ha de negociar amb els enemics, no amb els amics” en al·lusió a les negociacions amb el PSOE, a les que veu recorregut. En una entrevista a ‘Vilaweb’, Vilalta diu que amb qui s’ha de buscar arribar a un acord és amb aquells que tenen “més lluny”, “tot i que són còmplices de la repressió”. La republicana assegura que han constatat la “voluntat” per part dels socialistes d’avenir-se a parlar d’autodeterminació i de concretar com s’activa una via política. A més, ha posat en valor la necessitat d'”una mesa de negociació on seguin Catalunya amb l’Estat”. “Ells han reconegut que hi ha el conflicte polític i nosaltres hem de donar una oportunitat al diàleg, a la negociació i a la via política”, diu.

Publicitat

Vilalta ha afirmat que aquesta és una proposta “de mínims” ja que la de màxima hauria estat dir que volen la independència, la lliberta dels presos i el retorn dels exiliats, la fi de la causa general i el referèndum. En canvi, ha apuntat que el que fan és habilitar “l’instrument que ho permeti” i ha asseverat que no rebaixaran aquest mínim. “Ens sentim molt forts per a defensar que això ha de ser el mínim i si no es així, que no comptin amb el suport d’ERC”, ha declarat.

En aquest sentit, assegura que ERC no té “gens de pressa”. “Ara no ens vindrà d’uns dies”, afegeix. Reconeix que el PSOE treballa amb un calendari més ajustat però assegura que ja els han dit que els republicans no estan negociant una investidura sinó una solució política per a Catalunya. “Si tenen pressa, que vagin més de pressa”, puntualitza.

Et pot interessar  Junts denuncia a la JEC que ERC fa un ús "electoralista i partidista" del Govern en període electoral

Sobre el paper del president de la Generalitat, Quim Torra, Vilalta assegura que han dit al PSOE que ha de reconèixer el govern de Catalunya i al seu president. “Aquest és l’interlocutor que heu d’acceptar, el govern i el president”, afirma Vilalta que els han traslladat.

També pel que fa a Torra, afirma que si és inhabilitat l’acompanyaran “amb tots els recursos que hi hagi” i creu que seria bo valorar en el marc del govern, i del moviment independentista, “si el pas següent han de ser unes eleccions o no”. En aquest sentit, aposta per consensuar tots els passos amb la major part del moviment independentista perquè això permet ser més forts i “anar més ràpid cap a fer real aquest referèndum que és inevitable”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió