Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

[Vídeo] Torra: “Comença un judici que canviarà les relacions entre Catalunya i el regne d’Espanya”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una declaració institucional poques hores després del trasllat dels ostatges polítics cap a Madrid. El judici al Tribunal Superior començarà el […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 01/02/2019
Missatge del president Quim Torre envoltat del seu govern

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una declaració institucional poques hores després del trasllat dels ostatges polítics cap a Madrid. El judici al Tribunal Superior començarà el 12 de febrer.

Torra ha fet bona part del seu discurs en anglès amb una clara voluntat d’internacionalitzar el missatge. El discurs, curt i concís, Torra ha assegurat que “som davant un judici contra la democràcia i contra el dret a l’autodeterminació de Catalunya”.

El president ha sentenciat que “el Govern català dona suport als presos polítics, a les seves defenses i als familiars”. També ha dit que des de les institucions “no defallim sobre aquesta onada repressiva i la involució democràtica de l’Estat”.

Àdhuc, ha enviat un missatge al Gobierno de Pedro Sánchez: “els hi demanem coratge per emprendre els reptes democràtics: diàleg, negació i dret a autodeterminació de Catalunya”.

Torra ha descrit la situació actual davant l’inici del judici: “estem amb una liquidació de drets, presó preventiva, 155 i eleccions, judicialització de la política” que, segons ell, evidencia “una estratègia premeditada per liquidar les aspiracions dels catalans”

“Siguem dignes del moment que ens ha tocat viure: democràcia, no violència, justícia i llibertat” ha conclòs de manera solemne.