Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

VÍDEO | Protestes a Barcelona davant l’arribada de Manuel Marchena

Un grup d’advocats han lluït una estelada davant del magistrat del Tribunal Suprem espanyol quan ha començat la conferència

Redacció 04/07/2022

Centenars de persones han participat en la manifestació de Barcelona per mostrat el rebuig en contra de la visita del jutge Manuel Marchena visita el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona aquest dilluns 4 de juliol. Tot i això, la protesta no només ha estat fora l’edifici, sinó que també dins de la sala se li ha fet el buit.

Dins del recinte, una vintena d’advocats ha protestat davant de Marchena tot alçant-se quan ha començat a parlar i mentre han estès una estelada. No sols així sinó que l’han escridassat dient que tot plegat era una “vergonya” i, acte seguit li han donat una documentació per on ha quedat palès que és un prevaricador.

A fora el carrer ressonaven càntics com “No sou juristes, sou feixistes”. La manifestació ha estat convocada per Òmnium Cultural i ACN. La presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, ha qualificat de “provocació” la visita del Marchena, mentre el president d’Òmnium, Xavier Antich ha exclamat “Som aquí perquè no volem que vingui Marchena, ni que ens doni cap lliçó qui utilitza el dret per reprimir en lloc de defensar els drets fonamentals”.

Finalment, quan ha acabat la conferència, Marchena ha hagut de marxar cames ajudeu-me accedint així a l’edifici del Col·legi d’Advocats esquivant la concentració de la porta principal. Un cop ha sortit, se n’ha anat dins un vehicle que ha sortit a tota velocitat.