Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

[Vídeo] La Urbana de Barcelona intenta desallotjar els activistes en vaga de fam a Sant Jaume

L’activista pels drets humans i la independència, Jorge Fernández, porta 15 dies sense menjar

Gerard Sesé
Gerard Sesé 07/12/2019
La Urbana desallotja els acampats en vaga de fam de Sant Jaume

L’activista pels drets humans i per la independència de Catalunya, Jorge Fernández, fa 15 dies que està en vaga de fam, dels quals 3 sense menjar res de res i 12 ingerint només líquids amb un descans d’un dia al mig. Va començar la seva vaga de fam número 18 (una més que Gandhi) després que l’Ajuntament d’Ada Colau desallotgés de matinada els acampats de la plaça Universitat de Barcelona ara fa 15 dies.

Juntament amb en Jorge hi ha hagut altres activistes que per solidaritat l’han acompanyat en el dejú alguns dies i, ara mateix, comparteix la vaga de fam amb una altra persona, tots acampats a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Resulta que ahir, cap a les 5 de la matinada, la Guardia Urbana va interceptar els cartons on dormia en Jorge i li va requisar el cartell que anuncia la seva vaga de fam. També li van retirar el telèfon mòbil tal com es pot veure a les imatges.

Fins a dues batudes van patir els activistes ahir a la nit, quan després uns policies motoritzats van intentar també fer-los fora i els van identificar. En declaracions a La República, en Jorge explica que va ser maltractat i va patir amenaces per part dels agents. Tot i això, té la voluntat de seguir i després de la revisió a urgències que s’està fent aquest migdia, tornarà a acampar a Sant Jaume.