Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

[Vídeo] El govern alemany, preguntat pels presos polítics en roda de premsa

L’existència de presos polítics a Europa en ple segle XXI no és quelcom que puguin defugir els governs dels Estats membre de la UE, i així ho ha demostrat la […]

Redacció
Redacció 05/10/2018
Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, abans d'entrar a l'AN

L’existència de presos polítics a Europa en ple segle XXI no és quelcom que puguin defugir els governs dels Estats membre de la UE, i així ho ha demostrat la pregunta d’un periodista de ‘Russia Today’ a la roda de premsa del govern alemany. El portaveu de la cancelleria, Steffen Seibert, ha estat qüestionat avui sobre l’empresonament de l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, demanant el comunicador el posicionament del govern d’Angela Merkel al respecte tenint en compte el fet que la Justícia alemanya ha rebutjat l’acusació pel delicte de rebel·lió en el cas del president Carles Puigdemont.

Amb tot, el portaveu alemany ha demostrat que la seva prioritat no és la defensa dels drets humans, sinó evitar les tensions amb el Gobierno espanyol pel que fa al “conflicte català”. Segons Seibert, Espanya “és un Estat democràtic i de dret”, cosa que li ha servit per assegurat que només hi ha presos polítics “fora de la UE”.