Divendres, 2 de desembre de 2022 - Edició 1589
La República

VÍDEO | Cremen una bandera d’Espanya i un ninot d’Aragonès a la protesta dels CDR a Girona

Els manifestants han llegit un manifest crític amb els partits independentistes per haver “menystingut del tot el mandat de l’1-O”

Redacció 02/10/2022
Els manifestants cremant el contenidor pel diàleg amb un ninot que representava el president Aragonès Data de publicació: dissabte 01 d’octubre del 2022, 21:15 Localització: Girona Autor: Xavier Pi

Prop de 500 persones s’han manifestat aquest dissabte a Girona convocades pel CDR per protestar contra la “covardia i submissió” del Govern. La manifestació, que ha sortit de la plaça de l’U d’Octubre, ha recorregut part del centre de Girona fins a arribar davant la Delegació del Govern.

Allà, els CDR encaputxats han cremat un ninot del president Pere Aragonès, a qui han posat dins un contenidor juntament amb una bandera espanyola i un cartell de la taula de diàleg. També han fet pintades i abans de la crema, han llegit un manifest crític amb els partits independentistes —ERC, Junts i la CUP— per haver “menystingut del tot el mandat de l’1-O”.

“Som aquí per renovar el compromís de l’1-O, per assolir allò que definitivament pot capgirar la situació del nostre país i aturar la repressió dels jutges feixistes, les institucions neofranquistes i, massa sovint, també de la Generalitat”, recollia l’escrit. “Anàvem pel bon camí, però ens vam trobar un obstacle, una llosa prou pesada, el Govern de la Generalitat”, afegia.

El manifest no deixava canya dreta: carregava contra el Govern, “liderat per aquest autèntic ninot que es diu Pere Aragonès rodejat d’una nebulosa fosca que es diu ERC” i també “la crossa de Junts que el manté a lloc”. Però els CDR també han estat incisius amb la “nul·la incidència de la CUP en la presa de decisions”, cosa que per a ells suposa que els polítics “es prenen amb total menysteniment el mandat de l’1-O”.

Autor: Xavier Pi

‘5 anys d’una gran estafa, polítics de merda’

Durant tot el recorregut s’han cridat consignes com “Sols el poble salva el poble”, “Junts i Esquerra, se’ns acaba la paciència” o “Visca la terra lliure”. L’encapçalava una pancarta amb el lema ‘5 anys d’una gran estafa, polítics de merda’.

Finalment, els CDR també han criticat el “paper repressor” dels Mossos d’Esquadra, abans d’encendre el contenidor amb el ninot de Pere Aragonès a dins. Mentre cremava, els manifestants han cantat els himnes d’Els Segadors i La Internacional; i després, la concentració s’ha disgregat.