Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

VÍDEO | Corea del nord llança un míssil sobre el Japó, demanen a ciutadania que es refugi “sota terra o a edificis”

Davant l’amenaça, el país ha fet sonar unes sirenes a Hokkaido i Aomori, al nord del país, zones amb més risc; i es demanava a la població d’allà que es refugiés

Redacció 04/10/2022
El president del Consell Europeu, Donald Tusk, i el primer ministre nipó Shinzo Abe durant la signatura de l’acord comercial entre la UE i el Japó el 17 de juliol del 2018 (Horitzontal)

Corea del Nord ha llançat aquest dimarts un míssil balístic a Japó, però ha caigut a l’oceà pacífic, un cop ha sobrevolat gran part del territori del país nipó, no ha impactat amb cap avió ni vaixell. El projectil s’hauria llançat al voltant de les 7:22 hora local (00:22 de la nostra matinada), es tracta d’un fet que no passava des del 2017.

Segons ha recollit la televisió japonesa NHK, després de volar per damunt del territori, hauria passat per la regió de Tohoku; al nord de la principal illa del Japó i hauria aterrat fora de la Zona Econòmica Exclusiva del país. Davant l’amenaça, el país ha fet sonar unes sirenes a Hokkaido i Aomori, al nord del país, zones amb més risc; i es demanava a la població d’allà que es refugiés “dins d’edificis o sota terra” per estar fora de perill.

Les dades més precises sobre el míssil les ha aportat l’exèrcit de Corea del Sud, que ha especificat que es tracta d’un “míssil balístic d’abast mitjà” llançat des de la província de Jagang, a tocar de la frontera amb la Xina. Els exèrcits japonès i sud-coreà han conclòs que ha caigut a uns 3.200 quilòmetres a l’est del Japó després de recórrer una distància d’uns 4.600 quilòmetres i arribar a un màxim d’un quilòmetre d’alçada, en un vol que únicament ha durat uns 20 minuts. A partir dels fets, el Govern japonès preveu realitzar una investigació exhaustiva.