Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

[Vídeo] Boaventura de Sousa diu que Podemos es va negar a que l’esquerra europea defensés a Catalunya l’1-O

Lamenta que són "espanyolistes" que "veuen les coses des de Madrid"

|

- Publicitat -

El jurista portuguès, Boaventura de Sousa, va parlar ahir al programa Preguntes freqüents de TV3 sobre el referèndum de l’1-O, del qual va dir que era legítim tot i que pogués haver estat declarat il·legal. Per això, va retreure a l’esquerra espanyola que no li donés suport – “el dret a l’autodeterminació és fonamental”, va afirmar- i, especialment, a Podemos.

Publicitat

Segons Boaventura de Sousa, ell mateix va demanar al partit de Pablo Iglesias poder congregar a l’esquerra europea a Catalunya l’1-O per a defensar “una festa de la democràcia”, però la idea no es va desenvolupar. Preguntat sobre el per què, va lamentar que són “espanyolistes” que “veuen les coses des de Madrid”: “No pots dir que estàs a favor de l’autodeterminació però que ‘vull que et quedis’. Has d’acceptar el que decideixin”, va dir.

També va criticar la judicialització del conflicte polític entre Catalunya i Espanya, sobretot tenint en compte que -segons va assegurar- es tracta de la institució “més espanyolista” i “conservadora” de l’Estat.

Et pot interessar  Aragonès defensa que l'amnistia inclogui Puigdemont, però rebutja que Borràs se'n beneficiï 
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió