Edició 1781

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023
Edició 1781

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023

Una empresa amb seu a Vilassar de Dalt, en el punt de mira d’Ucraïna per col·laborar amb l’exèrcit rus

|

- Publicitat -

Ucraïna investiga activament l’empresa Gavary Group, la seu europea de la qual es troba a Vilassar de Dalt (Maresme), pel seu col·laboracionisme amb l’exèrcit de Rússia. L’Agència Nacional per la Prevenció de la Corrupció d’Ucraïna (NACP) acusa el conglomerat empresarial Gavary Group de “donar suport obertament a la guerra de Rússia contra Ucraïna” i de subministrar a l’exèrcit rus “plantilles pel fred i sabates fetes de polímer”, així com material com màrfegues per dormir. La NACP també afirma que l’empresa aporta plàstics per fabricar “armilles i cascs pels soldats russos”.

Publicitat

Segons ha revelat ‘El Periódico‘, l’empresa està especialitzada en productes derivats dels polímers, els plàstics sintètics per a ús industrial, i està associada amb institucions europees com la Universitat Tècnica de Munic o la Politècnica de Madrid. La seva activitat a Espanya se centra principalment en la comercialització d’estores per a cotxes. Tanmateix, altres activitats de l’empresa consisteixen a proveir l’exèrcit rus de plantilles tèrmiques i màrfegues per dormir, i entre els seus clients també hi ha companyies del complex militar-industrial rus, moltes d’elles sancionades per la UE i els EUA.

Per tot plegat, l’agència ucraïnesa ha inclòs el grup empresarial en la llista d’empreses que poden ser sancionades pel seu paper en la guerra amb Rússia.

La seu catalana, que va registrar-se gairebé 10 anys enrere sota el nom Gavary Group Barcelona SL, consta de 5 empleats i un únic soci, Jachatur ‘Jack’ Kamarian Dadoian.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió