Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Un tiktoker d’Arbúcies triomfa a les xarxes amb vídeos d’humor ensenyant català a la seva mare

El jove té més de 140.000 seguidors i alguns dels seus vídeos superen el mig milió de visites

Redacció 07/02/2023

Com es diu actualment, Ayoub Borbata ‘ho està petant’ a tiktok. El jove d’Arbúcies fa més d’un any que obté milers de visualitzacions cada vegada que penja un vídeo a aquesta xarxa social. Sempre enfocats des de l’humor, els clips mostren el seu dia a dia i, a vegades, les classes de català que fa a la seva mare.

A dia d’avui, té més de 140.000 seguidors i alguns dels vídeos que ha publicat superen el mig milió de visites. En una entrevista al programa Planta Baixa de TV3, Borbata explicava que el coneixen “pràcticament tots els marroquins que viuen a Catalunya”, país d’on és originària la seva família.

Malgrat que el seu contingut és bastant divers, els vídeos on apareix la seva mare, la Rahma, és un dels que té més bona rebuda entre els seus seguidors. El jove li va posar el sobrenom de Montserrat per donar-hi un toc humorístic i tots dos es graven mentre ell li ensenya català. Gairebé sempre acaben tenint atacs de riure quan la mare pronuncia les paraules que ell li diu.

“La meva mare no té maldat i té un gran cor. Ja fa 16 anys que viuen a Catalunya, i encara que es pot dir que són antics, han obert la ment. Som una família tradicional i humil i crec que això agrada a la gent”. La resta de la seva família també apareixen a vegades i Borbata també els ha rebatejat amb el nom de Vicenç en el cas del pare i de Mercè i Dolors en el cas de les germanes.