Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Un jutge espanyol descarta el delicte d’odi en una agressió homòfoba i dona barra lliure a la violència per raó d’orientació sexual

El magistrat ha conclòs que no es podia provar el delicte d’odi perquè en el moment de l’agressió la gravació de la mare de l’agressor no va captar insults homòfobs. El veïnat afirma que l’agredit rep insults homòfobs a diari

Redacció
Redacció 06/08/2021
Imatge de l'agressor de Peñaflor en ple atac

Una altra agressió homòfoba ha succeït darrerament a Espanya. Concretament ha tingut lloc a Peñaflor a Sevilla i demostra l’homofòbia existent i que evidencien que encara no es pot viure amb llibertat independentment de l’orientació sexual, identitat de gènere, gènere i ètnia o religió de cada persona. Els fets es van desencadenar després que Antonio, la persona agredida, veiés que li havien punxat les dues rodes del cotxe.

L’agredit que sabia qui havia causat danys al seu vehicle va enfrontar-se al seu veí, ja que com afirmen testimonis que viuen al poble, constantment rep insults homòfobs d’una mateixa persona. Això va desencadenar una picabaralla entre els dos en els quals l’agressor va dir-li que era “el maricón del poble” i li va propinar amenaces com que “després li fotria dos trets”. Malgrat això, la càmera de la mare de l’agressor no va captar l’insult homòfob i per aquest motiu el magistrat ha conclòs que no es podia aplicar l’agreujant de delicte d’odi.

El cas s’ha resolt en un judici ràpid en què l’agressor haurà de pagar una multa que no supera els 200 euros i no s’han pres més mesures. Això demostra la politització de la justícia i la impunitat que l’homofòbia té a l’estat espanyol. El magistrat s’aferra a formalitats judicials per recórrer clars delictes d’odi contra l’orientació sexual i mostra poca voluntat d’esclarir els fets.

El poble de Peñaflor ha fet una manifestació en defensa de l’agredit i diversos testimonis han confirmat que l’agredit rep insults homòfobs a diari.