Dimarts, 25 de gener de 2022 - Edició 1279
La República

Un grup independentista realitza pintades de protesta a casa del rector de la UAB per un acte espanyolista i l’actuació dels Mossos

Acció per la Independència avisa Lafuente

Redacció 08/12/2021
Pla general d'una de les pintades insultants a la façana de la casa del rector de la UAB, Javier Lafuente, reivindicades per Acció per la Independència el 8-12-21 (Horitzontal).

El grup Acció per la Independència (AxI) ha reivindicat aquest dimecres diverses pintades a la façana de la casa del rector de la UAB, Javier Lafuente, on l’acusen de “feixista”, “traïdor” i “col·laborador” amb l’espanyolisme. El grup ha qualificat “d’infame” l’acte a la UAB del “grupuscle espanyolista” S’ha acabat de fa uns dies, amb el suport de PP, Cs, Vox i SCC. I critiquen que el rector “autoritzés” l’entrada dels Mossos d’Esquadra, que van acabar carregant contra els concentrats independentistes. Per això, AxI assenyalen Lafuente com a “col·laborador necessari” per permetre l’acte espanyolista i l’actuació policial, i per això li demanen la dimissió immediata.

“Serveixi aquesta petita i simbòlica acció, no deixen de ser només unes pintades a casa seva, per demostrar tant a ell com als organitzadors que veritablement s’ha acabat, que la permissivitat als ultratges i provocacions de l’espanyolisme més ranci, així com el col·laboracionisme, no quedarà sense conseqüències”, afegeix el comunicat. “La pintura és només un exemple i un avís de la nostra capacitat; arribin vostès a les conclusions que s’han d’extreure”, conclouen.