Dijous, 2 de juliol de 2020 - Edició 707
La República

Un exdirigent de Societat Civil Catalana es mofa de “la beatificació de Junqueras”

L’historiador Joaquim Coll destaca com Rufián “s’abona al discurs de la responsabilitat, quan durant anys ha encarnat la figura del quinqui”

Redacció
Redacció 27/07/2019
Oriol Junqueras, vicepresident legítim i president d'ERC / ACN

L’exvicepresident de Societat Civil Catalana, Joaquim Coll, ha criticat “la beatificació” d’Oriol Junqueras. En un article d’opinió a El Periódico, l’historiador i escriptor denuncia que les dedicatòries de Gabriel Rufián, des del faristol del Congrés dels Diputats, al president d’ERC i vicepresident legítim són “l’abús del sentimentalisme, el recurs constant al sofriment dels seus fills i la incapacitat de demanar perdó”.

Precisament Rufián és un altre dels protagonistes de l’article de Coll, sobretot a partir del paper que ha adoptat , en les darreres setmanes, el diputat republicà a la cambra espanyola. “Durant anys ha encarnat la figura de quinqui i ara s’abona al discurs de la responsabilitat”, explica l’antic dirigent de l’entitat ultra. En aquest sentit, Joaquim Coll no s’oblida de les promeses de Rufián de marxar del Congrés en 18 mesos o el seu polèmic tweet de les 155 monedes de plata. Com a conclusió, l’historiador assegura que ERC volia un govern PSOE – Podem per així canviar el Codi Penal i modificar de forma retroactiva el delicte de rebel·lió.

Relacionats