Dimecres, 7 de desembre de 2022 - Edició 1595
La República

Un ciberatac afecta els serveis de tres hospitals catalans i a diversos centres sanitaris

El Consorci Sanitari Integral és víctima d’un ciberatac d’on s’estan avaluant les incidències a la xarxa d’assistència: la prioritat és garantir que es pot prestar atenció urgent

Redacció 07/10/2022

Tres hospitals de Barcelona afectats per un ciberatac. El Consorci Sanitari Integral (CSI) ha estat víctima d’un ciberatac, produït aquesta matinada, el qual té repercussió en tota la xarxa d’assistència del funcionament del seu centre. A hores d’ara, tant el Departament de Salut com l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya estan treballant per resoldre com més aviat millor l’incident. Així ho ha confirmat el mateix Departament i el diari El País; El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha confirmat que es tractaria d’un “atac important”.

Els centres mèdics afectats -confirmats- són l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi, l’Hospital Dos de Maig i Creu Roja de l’Hospitalet; tot i això, el ciberatac ha traspassat més línies, ja que està causant molts entrebancs a diferents ambulatoris i residències. Tots els centres estan ubicats al Barcelona i al Baix Llobregat: són els CAPS de Sagrada Família, Collblanc i la Torrassa, Servei de Valoració de la Discapacitat, dues residències de gent gran, el Centre d’Atenció Especialitzada (CAE) a Cornellà i el CAE Sant Feliu de Llobregat.

A hores d’ara en tots aquests centres “només” poden treballar amb telèfon, perquè no tenen ni correu electrònic “ni res més”; la prioritat, però, es pot prestar atenció urgent.