Divendres, 5 de juny de 2020 - Edició 680
La República

[ÙLTIMA HORA] Pedro Sánchez vol prorrogar l’estat d’alarma dues setmanes més fins al 26 d’abril

El president espanyol està informant de la decisió als principals portaveus dels grups al Congrés

Avatar
Agències 04/04/2020
Pla mitjà del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb mascareta i guants durant la visita a l'empresa madrilenya Hersill el 3 d'abril del 2020 (horitzontal)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha decidit prorrogar dues setmanes més l’estat d’alarma i allargar-lo fins al 26 d’abril. Sánchez ha pres la decisió aquest dissabte després de consultar el comitè científic sobre l’evolució de la pandèmia de coronavirus i un cop Espanya ja suma prop de 12.000 morts i 125.000 infectats. El president espanyol està informant d’aquesta segona pròrroga de 15 dies als principals portaveus. “He rebut la trucada de Sánchez per informar-me que sol·licitarà al Congrés la pròrroga de l’estat d’alarma. Li he tornat a transmetre el suport del PP per a les mesures de contenció contra el coronavirus. La lleialtat i la unitat exigeixen eficàcia i transparència”, ha afirmat el líder del PP, Pablo Casado.

Compareixença a les 15 hores

El president espanyol està previst que comparegui aquest dissabte a la Moncloa a partir de les 15.00 hores per detallar la pròrroga de l’estat d’alarma. Aquest nou allargament –de l’11 al 26 d’abril- haurà de ser aprovat pel Consell de Ministres, que es reunirà de forma ordinària el proper dimarts 7 d’abril. Després haurà de rebre l’aval d’una majoria simple del Congrés dels Diputats, que hauria de celebrar un ple dimecres o dijous de la setmana vinent. Sánchez necessita els vots de l’oposició, però el tuit de suport de Pablo Casado –quan passaven pocs minuts de les 14.00 hores- dona llum verda a aquesta nova pròrroga de l’estat d’alarma. Sánchez haurà de precisar però si es mantenen les mesures de confinament total o ja hi ha algun tipus de “relaxament”.

Relacionats