Dijous, 24 de setembre de 2020 - Edició 791
La República

UGT prepara un ERTO per fer front a la crisi derivada de la pandèmia de la covid-19

El secretari general del sindicat garanteix que l’afectació no serà total a cap lloc de treball

Avatar
Agències 24/04/2020
Pla detall d'un dels secretari generals dels sindicats UGT i CCOO, Camil Ros, a la roda de premsa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. 5 de març del 2020 (Horitzontal)

UGT negocia amb el comitè d’empresa un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) per fer front a la crisi que ha ocasionat el coronavirus, segons ha avançat el diari ‘Ara’ i ha confirmat a l’ACN el secretari general de la formació, Camil Ros. Atès que les converses amb el comitè estan en marxa, Ros ha declinat concretar quants treballadors o quantes seus del sindicat resultaran afectades. En tot cas, sí ha dit que la mesura, que té l’objectiu d’adaptar-se a la realitat econòmica que ha comportat la pandèmia, no l’ha pres l’UGT de Catalunya en exclusiva, sinó que és d’abast estatal. Ros ha garantit que el servei d’atenció als afiliats afectats en l’àmbit laboral per la covid-19 “continuarà actiu al 100%”.

Així, Ros ha explicat que hi ha altres seccions del sindicat que sí han vist com disminuïa l’activitat a causa de la pandèmia. Són aquestes seccions les que els dirigents sindicals miren per adaptar l’estructura de l’entitat a la nova realitat. El secretari general de l’UGT ha afegit, però, que “cap afectació serà total”.

 

El secretari general de l’UGT també ha indicat que la durada i l’afectació de l’ERTO s’ha d’acabar de definir, però, en tot cas, “ha de ser gradual” per poder tornar a augmentar la capacitat de resposta del sindicat si la crisi remet.

Relacionats