Dimecres, 5 d'agost de 2020 - Edició 741
La República

TV3 recorda a Rufián com deia al 2016 que “pactar un referèndum amb l’Estat és una mentida pietosa”

A més, l’actual diputat d’ERC al Congrés també considerava que la negociació per una consulta amb el govern espanyol “és una forma de rendició”

Redacció
Redacció 04/09/2019
Gabriel Rufián, diputat d'ERC al Congrés dels Diputats / ACN

L’arribada de les xarxes socials ha enfortit encara més el paper de l’hemeroteca, sobretot en l’àmbit polític. Una de les persones afectades per aquest escenari ha estat Gabriel Rufián. TV3 ha fet un vídeo que relata la posició del polític d’ERC des que va arribar al Congrés dels Diputats fins a l’actualitat. Més enllà del cèlebre període dels 18 mesos o considerar el Congrés com “un parlament d’un país veí al qual li desitgem tota la sort”, l’hemeroteca ha deixat e evidència l’opinió de Rufián sobre el referèndum a Catalunya.

El 16 de juny de l’any 2016, en una entrevista als Matins de TV3, l’actual cap de files d’Esquerra a la cambra espanyola va afirmar que “pactar un referèndum amb l’Estat és una mentida pietosa i de fet és una forma de rendició”. Una posició que contrasta el missatge oficialista del partit que dirigents com Roger Torrent o Pere Aragonès s’han encarregat de difondre per tots els mitjans de comunicació i actes polítics.

 

Relacionats