Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

Turull, Sánchez i Rull volen que el TC apliqui la sentència d’Estrasburg sobre un pres kurd

Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull han demanat al Tribunal Constitucional que se’ls apliqui la recent sentència del Tribunal Europeu dels Drets Humans que condemna Turquia per mantenir en […]

Redacció 26/11/2018
Josep Rull i Jordi Turull / ACN

Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull han demanat al Tribunal Constitucional que se’ls apliqui la recent sentència del Tribunal Europeu dels Drets Humans que condemna Turquia per mantenir en presó preventiva un diputat kurd. Els presos catalans demanen la seva llibertat immediata i la “total rehabilitació” dels seus drets polítics, donada la suposada “analogia” entre els dos casos.

En els seus recursos, els presos de Junts per Catalunya asseguren que la sentència és equiparable al cas català, ja que defineix els drets polítics d’un càrrec parlamentari en presó provisional i en quines situacions aquests drets i els dels seus votants són vulnerats per una “prolongada” privació cautelar de llibertat. Així, consideren que igual que en el cas kurd la presó preventiva aplicada als presos catalans no està prou justificada i podria ser substituïda per mesures cautelars menys greus que els permetessin exercir el seu càrrec de forma activa.